marți, 8 septembrie 2009

Prietenie.Încredere şi respect.

‘’Prietenia este confortul inexprimabil de a te simţi în siguranţă cu o persoană,fără a trebui să-ţi cântăreşti gândurile,nici să-ţi măsori cuvintele.’’ ( George Eliot )

Da.Prietenia e încredere şi respect.Poate e şi mai mult decât atât.Poate nici măcar nu există.E doar un cuvânt,e doar o faţadă după care mulţi îşi ascund adevărata faţă.Mi-a zis doar mama că nimeni nu ţi-e prieten ( sau mai bine zis aproape nimeni,pentru că am două prietene foarte bune ).Eu n-am ascultat-o,n-am vrut s-o cred.Mi-am dat seama abia după ce am simţit pe pielea mea cum e să fii dezamăgită de cea pe care o credeai cea mai bună.N-o să vă povestesc,nici măcar nu merită să-mi amintesc.Ideea e că trebuie să demonstrezi că poţi fi un prieten adevărat.Lasă vorbele,sentimentele,...fii sincer ! Nu se poate merge mai departe în prietenie dacă nu suntem dispuşi să iertăm unii altora micile defecte.Nu se poate continua prietenia dacă am dezamăgit.Nu poţi fi un prieten bun dacă invidiezi.Încearcă să fii mai bun dacă poţi.Şi nu atunci când copiezi pe cineva.Ştii bine că fiecare persoană e unică,nu sunt două la fel.Prietenia înseamnă iertare,nu ură ( bine,acum depinde cât de grave sunt greşelile şi de cât de mult eşti dispus ‘’să-ţi calci pe inimă’ ).Înseamnă cumpătare,nu jignire,înseamnă speranţă,nu dezamăgire,înseamnă putere,nu dominare,înseamnă vise şi armonie.Cu siguranţă prietenia e ceva frumos,ceva ce poţi trăi o dată în viaţă,alături de una sau mai multe personae.Prietenia este întotdeauna o responsabilitate plăcută,niciodată o oportunitate.

16 comentarii:

  1. trecem peste toate,iertam
    asta e viata >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
  2. inteleg perfect ce simti... am fost si eu dezamagita... dar asta trebuie sa te faca mai puternica...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Prietenia e un cuvant prea frumos, care ridica cele mai mici calitati si micsoreaza ceele mai mari defecte, asa ca oamenii si-o insusesc fara a se mai intreba daca merita" (Raza De Soare)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate..
    Nice . :x .
    Scrii foarte frumos .

    RăspundețiȘtergere
  5. daca ma crezi, postarea asta e rupta identic si din viata mea. La fel ma sfatuit si mama ca nu exista prietenie si ca intotdeauna cele mai bune prietene te tradeaza, ca nu e bine sa spui absolut orice secret unei prietene...etc.
    La fel am fost si eu tradata de cea mai buna prietena pe care am avuto pana acum. [in fine..recunosc ca ne-am cam tradat una pe alta].
    si acum mai vorbit si incercam sa recuperam ceea ce am pirdut, dar nu cred ca va mai exista aceeasi incredere intre noi.
    Si da..eu cred ca exista prietenie si nu cred ca acest cuvant este doar pentru a ascunde ceva [de fatada]. Exista prietenie si exista persoane care respecta legile acestui sentiment.doar ca sunt prea putine...prea putine persoane. si ele se gasesc dupa lupte si razboaie.

    frumos articol:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Bi.ZZ.u nu am spus ca nu cred ca exista,pentru ca si eu am doua bune prietene.Exista prietenia,dar unele persoane se folosesc de ea pentru a urmari ceva.Sau cum mi s-a intamplat mie poate a gasit la altcineva prietenia pe care la mine n`a stiu s-o pretuiasca.
    Si mersi :*

    RăspundețiȘtergere
  7. oricat ai incerca,nu poate fi la fel
    spui mereu e de vina el :-<
    oricat ai incerca,nu mai poate fi ce era
    spui mereu,mereu e de vina ea...
    :-<

    RăspundețiȘtergere
  8. da ..secretul din spatele sts`ului :)) :">
    :-<

    RăspundețiȘtergere
  9. Prietenia nu poate fi definita.Nu exista prieteni adevarati.Cel putin nu exista ceea ce vrem noi.Am creat un concept mult prea cuprinzator.Nimeni nu este perfect iar noi vrem perfectiunea.
    Adevarat nu exista prieteni dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa socializezi

    RăspundețiȘtergere
  10. Da,m-ai facut sa ma gandesc.Cred ca mai degraba inseamna a socializa decat ati face prieteni.E mai bine atunci cand vorbesti cu mai multe persoane pe care nu trebuie neaparat sa`i numesti prieteni,pentru ca ei nu sunt prieteni adevarati,pentru ca ei pot sa te dezamageasca sau sa nu fie asa cum vrei tu.Sunt mai mult amici decat prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  11. conditia umana mereu invinge,iar avem prieteni adevarati ,dar sunt oameni si sunt influentati de egoism,de gelozie de tot:) spre nefericirea mea,nu am niciun prieten adevarat 100% dar sunt multumit de prieteni mei,pot fi bucuros ca am prieteni ,altii nu sunt asa norocosi

    RăspundețiȘtergere
  12. Da. Adevarate invataminte despre prietenie.
    Nu uita si ca "prietenul adevarat la nevoie se cunoaste!"

    RăspundețiȘtergere
  13. cel mai bun prieten iti esti tot tu. Asa ca trateazate cu respect. nice post

    RăspundețiȘtergere